top of page

Dansstijlen

Op deze pagina staan de beschrijvingen van de dansstijlen welke wij aanbieden bij de Urban Dance Studio.

Uiteraard mag je altijd gratis en geheel vrijblijvend een proefles komen volgen bij ons als je benieuwd bent naar een bepaalde dansstijl.

DKUI20190608_UDN XIV_0510.jpg
UDN1320180630_Web_0327.jpg

Urban Dance

Wij gebruiken de term Urban Dance als verzamelnaam voor alle dansstijlen die ontstaan zijn vanuit de straatcultuur. Urban Dance omvat verschillende dansvormen uit de hiphop- en popcultuur. 

Wij laten zoveel mogelijk van deze dansvormen terugkomen tijdens onze danslessen. Tevens wordt er gewerkt aan muzikaliteit, uitvoering en inleving. Iedere les bieden wij uitdaging aan welke is aangepast aan de leeftijd en het niveau van de groep en tevens geven we achtergrondinformatie over de verschillende dansstijlen.

Wij bieden deze dansstijl aan in lessen voor verschillende leeftijden en niveaus.

Breakdance

Breakdance is een van de vier elementaire onderdelen van hiphop: dj-en, graffiti, breakdance en rap. De dansstijl wordt ook wel breaking of bboying genoemd. Het is een acrobatische manier van dansen waarbij de Breakdancers veel op hun handen en vlak boven de vloer dansen, maar het voorbereidende werk zoals de uprock of de toprock gebeurt met beide voeten op de vloer. 


Wij bieden lessen aan op verschillende niveaus, waarbij wij rekening houden met de doelgroep.

DKUI20190608_UDN XIV_0182.jpg
UDN1320180630_Web_0420.jpg

Dancehall/Afro

De Dancehall lessen worden afgewisseld met afro en hiphop invloeden. 

De dansstijl Dancehall is vernoemd naar Dancehall, dit is muziek die eind jaren '70 ontstond in Jamaica. Het kenmerkende aan Dancehall zijn de snelle en energieke dansbewegingen afgewisseld met zachte moves afkomstig uit Jamaica.

Afro heeft zijn roots in de Afrikaanse dans en is gefuseerd met House, HipHop en Dancehall. De 2 stijlen zijn dus enerzijds totaal verschillend, maar goed te combineren.

De vaak rauwe en stoere choreografieën zijn gevarieerd, uitdagend, explosief en energiek, dus tevens ook een hele lekkere total body workout.


Wij bieden deze dansstijl aan in lessen voor verschillende leeftijden en niveaus.

Modern/Contemporary

Modern/Contemporary is een verzamelbegrip voor zeer uiteenlopende danstechnieken. Bij modern contemporary of hedendaagse dans gaat het niet per sé om zo sierlijk mogelijk bewegen, zoals bij klassiek ballet, maar het uitdrukken van emoties staat in deze stijl centraal.

Het oorspronkelijke doel van de grondleggers van deze dansstijl was om hun gedachten en gevoelens tot uitdrukking te brengen en daarom braken ze met de academische traditie en zochten ze naar nieuwe vormen; qua techniek, stijl en thematiek.

In onze lessen werk je aan expressie, de dynamiek tussen spanning en ontspanning, ruimtegebruik en er is aandacht voor techniek, choreografie en het improvisatievermogen.

Wij bieden deze dansstijl aan in lessen voor verschillende leeftijden en niveaus.

DKUI20190608_UDN XIV_0433.jpg
DKUI20190608_UDN XIV_0009.jpg

Female

De dansstijl Female is ontstaan door verschillende invloeden van de Hiphop dansstijlen. Wat deze dansstijl kenmerkt zijn explosieve bewegingen, maar tevens de zachte sensuele bewegingen die het lichaam accentueren. Hierbij kun je denken aan specifieke lijnen, het op een bepaalde manier gebruik maken van je vrouwelijke vormen.
Voel je zelfverzekerd, vrouwelijk, mooi en powerfull!

HipHop Commercial

HipHop Commercial is een brede stijl waarbij de inspiratie wordt gehaald uit videoclips, concerten van grote artiesten en clips op social media van nu. Het is een fusion van verschillende stijlen zoals Streetdance, HipHop, Jazz en Female. Tijdens de lessen wordt er niet alleen gewerkt aan het uitvoeren van de choreo's, maar tevens wordt er veel aandacht besteed aan de performance en de uitstraling.
De lessen zijn lekker explosief, energiek en attitude staat centraal!

DKUI20190608_UDN XIV_0057 (2).jpg
UDN'15-246.jpg

Urban-Jazz

Het karakter van Jazz is eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt. Urban, Lyrical, Contemporary, Klassiek en Modern zijn verschillende stijlen die de docent verwerkt in de lessen.

Urban-Jazz is een zeer dynamische dansvorm waarin verschillende aspecten als ritme, techniek, inlevingsvermogen, performance en kracht aan bod komen. 

De basis bestaat uit Jazz, maar de invloeden van Urban zijn duidelijk zichtbaar.

Tevens kan je bij ons een Urban-Jazz techniek les volgen. Tijdens deze les wordt er specifiek aandacht besteed aan het technische aspect van de dansstijl en ga je echt dieper in op de basis. Wil je graag technisch beter worden? Dan is deze les zeker weten een aanrader voor jou!

K-Pop

K-Pop is een afkorting van Koreaanse Popmuziek, een muziekgenre uit Zuid-Korea dat uit een mix van verschillende muziekstijlen bestaat, zoals HipHop en Popmuziek. K-Pop dans kenmerkt zich dus ook vooral door de enorme diversiteit aan stijlen zoals HipHop, Female, Electro-Dance, maar zelfs contemporary komt weleens aan bod tijdens deze lessen.
Tijdens onze K-Pop danslessen leer je choreografieën uit de videoclips van bekende K-Pop artiesten als BTS, Blackpink, Twice en EXO.

DKUI20190608_UDN XIV_0212.jpg
UDN1320180630_Web_0371.jpg

Workshopclass

Meer dan 12 jaar geleden is Aletta begonnen met het geven van een workshopclass. Een les waarin verschillende Urban Dance stijlen aan bod komen en waar iedere week, of aantal weken wordt gewerkt, aan een nieuwe stijl met bijbehorende choreografie.
Je krijgt les van verschillende docenten met elk hun eigen specialiteit.
Deze les is echt een aanrader als je van afwisseling houdt!

Urban Dance 4 Students

Urban Dance 4 Students is a dance class taught in English and specially for all the students who live or study in Venlo.
You learn different styles of Urban Dance and of course it's extra fun with fellow students!

DKUI20190608_UDN XIV_0020.jpg
IBE X GOOFY X KOKO (1 of 1)-5_edited.jpg

Urban Dance 4 Kids

Tijdens deze dansles laten we de kids op een speelse manier kennis maken met de basis van de Urban Dance Stijlen. Door dans en spel te combineren dagen we de kids uit en werken wij aan de muzikaliteit, het ritmegevoel en de uitleg van basic Streetdance moves. 
Mama's en papa's mogen uiteraard in onze foyer gezellig kijken naar de dansles.

Hiphop Street Styles

Bij hiphop street styles staat hiphop voor de dans cultuur en street styles voor de verschillende dansstijlen die naast hiphop ook zijn opgenomen in deze dans cultuur zoals bijvoorbeeld locking, popping, breakdance en house.
Deze dansstijlen hebben een eigen muziekstijl met verschillende culturele achtergronden en worden ook zo erkend door andere dansers binnen de hiphop dans cultuur.

DKUI20190608_UDN XIV_0504.jpg

Solo/duo trainingslessen

Tijdens deze lessen trainen vooral de dansers welke ook meedoen aan wedstrijden. We hebben een solo trainingsles én een duo trainingsles, waarbij we vooral aandacht besteden aan de individuele dansers.
Tijdens de solo les wordt er getraind op muzikaliteit en de bewegingen van jouw eigen lichaam (vormen, lijnen en flow). Het is belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen, maar zeer zeker ook om allround te kunnen dansen en vooral om je aan te kunnen passen aan de feeling en stijl van de muziek.
Tijdens de duo les train je in teamverband samen met jou eigen duo partner. Wij vinden het erg belangrijk dat je samen creatief bent en dus echt je eigen choreografie maakt, maar daarbij krijg je wel tips en tricks van onze docenten.

Dansstijlen: Lessen
bottom of page